beats by dre cheap

Posveta jednom vremenu

Sad je posve jasno, narodi bivše Jugoslavije su jedino i upravo u toj i takvoj Jugoslaviji bili zaista neovisni i samostalni, zahvaljujući viziji Josipa Broza Tita.

Proći će još mnogo vremena prije nego što potomci onih koji su je razbijali shvate što su im njihovi očevi učinili. Proteći će još mnogo vode dok shvate i pomire se sa istinom i brojevima koje govore o tome koliko su patnje uzrokovali, koliko krvi je poteklo zbog njihovih sitnih materijlnih interesa, koliko su grobova otkopali i koliko su tijela mrtvih i unakaženih bacili u njih, koliko su samo crkvenih zvonika i minareta porušili kad su pustili među mirne, poštene i vrijedne ljude duhove poraženih krvnika iz drugog svjetskog rata. Puno će trešanja procvijetati dok shvate potomci ovih manipulatora ljudskim sudbinama, da ništa što je stvoreno na prevaru, i temeljeno na lažima ne može pretjerano dugo opstati u bezvremenskom univerzumu planete zemlje. Puno će kiše trebati pasti da opere sve te akvarele bezumnog zločina kojeg su opijeni slatkoriječivom čarolijom jednokratnih fragmentiranih fraza mržnje i osvete počinili neki lakovjerni, lakoumni i lakomi ljudi. Puno će se snjegova otopiti prije negoli mi, mojih stotine tisuća braće i sestara i ja razasutih po svijetu, oprostimo njihovim precima što su nam razorili živote i obitelji, što su nam uništili snove i budućnost, što su pocijepali dušu našeg rodnog kraja, našeg zavičaja.

Ovaj portal, sa jedne strane je osmišljen kao posveta ideji zajedničke države Slovenaca, Hrvata, Crnogoraca, Bošnjaka, Srba, Vojvođana, Albanaca, Makedonaca i svih drugih nacija koji su tu igrom sudbine pustili svoje korjenje, a sa druge strane posveta svetoj ideji bratstva i jedinstva među njima nastaloj u slavnim danima narodnooslobodilačke borbe, te uzvišenoj borbi te ideje protiv svih oblika rasne i nacionalne diskriminacije, poput fašizma, nacizma, antisemitizma. Ovaj portal je osmišljen, i kao potpora onima koji se bore za vjersku toleranciju i suživot religija, za otvoreno društvo bez predrasuda, za istinsku demokraciju po mjeri čovjeka 21. vijeka, a ne samo parolu i dogmu uz pomoć koje će bogatiji i brojniji vladati nad siromašnima i manjinama te iskorišavati njihove ljudske i materijalne resurse.

Također, tu smo i da podržimo vječitu borbu onih koji svojim rukama i u svom znoju stvaraju višak vrijednosti, a čija se prava sustavno gaze i čiji doprinos društvu je marginaliziran do te mjere da se više i ne zna da postoje. Tu smo i zato da damo doprinos zajedničkoj misiji udružene ljevice južnoslovenskih zemalja, i zato da damo prilog borbi za očuvanje lika i djela Josipa Broza Tita, koji je jedini kroz povjest, od svih nacionalnih vođa pojedinih naroda, raznih kraljeva i kraljevskih namjesnika kojekakvih Europskih monarhija, uspio djelom i primjerom dati pravu slobodu i pravu nezavisnost ljudima ovog podneblja. Tu smo da mlađim generacijama koje dolaze jednostavno pokažemo da i pored agresivne konzumerističke propagande postoji mjesto i način da promoviraju sebe, svoje ideje, svoje vrline i nastojanja, da postoji jedan drugi, paralelni svijet u kojem možemo težiti ostvarenju svojih vizija.

I na kraju, pozdravljamo i želimo dobrodošlicu svim putnicima namjernicima koji zalutaju u naš "paralelni svijet", bili oni naši istomišljnici ili ne
.

moja zemlja
http://mojazemlja.blogger.ba
20/08/2010 15:57