beats by dre cheap

Vize za Hrvatsku..

Ukoliko do kraja rujna ne bude dogovorena reforma policije Europska unija mogla bi da zatraži od Hrvatske uvođenje viza za građane Bosne i Hercegovine, prenose Nezavisne novine pozivajući se na izvor blizak međunarodnim diplomatskim krugovima u Bruxellesu.

To bi bila jedna od mjera kojima bi EU pokušala izvrši dodatni pritisak na vlasti u BiH za postizanje dogovora.

"Ne znam da li su pregovarači svjesni toga, ali ukoliko ne bude dogovora vrata EU bit će pomaknuta do granice s Hrvatskom. To znači da građani BiH u tu zemlju neće moći ući bez viza, i neće moći ići na more bez viza. EU ozbiljno razmatra takvu mogućnost", kazao je izvor Nezavisnih novina.

Obraćajući se nedavno zastupnicima parlamenta BiH visoki predstavnik i specijalni predstavnik Europske unije Miroslav Lajčak, je kazao da Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju neće biti potpisan bez dogovora o reformi policije.

"Ukoliko sporazum bude odbijen, bilo bi politički naivno misliti da neće biti reakcije od strane međunarodne zajednice, koja bi u tom slučaju morala promijeniti svoju politiku prema Bosni i Hercegovini", naglasio je Lajčak te je pozvao zastupnike da izaberu integraciju umjesto izolacije.

I, zamjenica pomoćnika američkog državnog tajnika za Europu i Euroaziju, Rosemary di Carlo, rekla je da će BiH biti suočena s posljedicama
, ukoliko što prije ne bude osiguran napredak u reformi policije.

Ova informacija je objavljena prije nekoliko dana u Nezavisnim novinama koje su pod direktnim uticajem Milorada Dodika...  Mislim da je ovo direktan pritisak na Bosanskohercegovačke vlasti od strane Medjunarodne zajednice i čak prijetnja ili opomen ada ce Lajček u svoje ruke uzeti važna rješenja za BiH oko kojih se naši novokomponovani politički ideolozi i ne pomišljaju da se dogovore... Ko smo mi pitam se?

moja zemlja
http://mojazemlja.blogger.ba
23/09/2007 17:54